Bulutlar
Gökyüzüne bir bak. Hareket eden beyaz bulutları görüyor musun? Göğe bakan herkes onları görür. Ama çok az kişi onları tanır ve bilir. Sen de bulutları tanımak ve öğrenmek ister misin? Haydi, onları biraz daha yakından tanıyalım.
Bütün bulutlar çok minik su damlalarından (ya da buz kristallerinden) ve toz parçacıklarından oluşur. Her bulutta milyonlarca minik su damlası bulunur. Bu minik damlacıklar çok hafif olduklarından havada uçuşabilirler. Gerçekte hafif bir rüzgar bile onları sürükleyebilir.

Başlıca 3 tip bulut vardır.

Stratus
Bunlar yayılmış bir tabaka şeklindeki bulutlardır. Değişik yüksekliklerde olabilirler.

Siriyus
Bunlar tüyü andıran, ince bulutlardır. Siriyus, Latince “kıvırcık saç” anlamına gelir. Çok yüksekte (genellikle 5.000 metreden yüksekte) olurlar. Bu yükseklikte hava çok soğuk olur. Siriyus bulutları da buz kristallerinden oluşur.

Kümülüs
Bunlar büyük pamuk topaklarına benzeyen (herkesin sevdiği) bulutlardır. Üst üste yığılıp büyüyebilirler. Kümülüs zaten yığın demektir. Genellikle güneşli günlerde görünürler. Çoğunlukla yerden 1.000 metre yüksekte olurlar ama daha yükseklerde de olabilirler.
Bir de sıradışı bulutlar vardır.

Lentikular Bulut
Lentikular bulut dağların doruğunda, şapkayı andıran bir buluttur.

Mammatus Bulutları
Mammatus bulutları gökyüzüne asılmış engebeli bir araziyi andıran bulutlardır. Bunları gördüğünde havanın birazdan bozacağına emin olabilirsin.